четверг, 21 марта 2013 г.

Т.Г. Шевченко очима сучасного студента

   Студенти МПК підтримали ініціативу МЕГІ провести 21 березня 2013 року Відкритий творчий фестиваль студентської та учнівської молоді "Шевченківські дні в МЕГІ".
    При підготовці до фестивалю студенти разом з викладачем Хайбуловою Н.А. ще раз перегорнули сторінки "Кобзаря",по-новому осмислили поезію неперевершеного Тараса Шевченка.
    З уст Всеволода Самоліхіна (група ПР-21) звучали рядки з поезії "П.С" про українського пана-ліберала Петра Скоропадського. Аврамова Наталія (група Б-12) розчулено декламувала "Якби мені черевики". Мелодійність і милозвучність української мови, до речі, засновником якої був Тарас Шевченко підтверджують поезії,покладені на музику, "Бандуристе, орле сизий" виконували дуетом Бєлявська Альона і Зубік Євгенія (група Б-31), уривок з поеми "Княжна" "Зоре моя вечірняя" співала Нєвєдрова Дінара (група Б-31).

    На фестивалі звучали українські народні пісні "Як у вишневому садку" (акапельно співала Бровар Валерія (група БО-31), "Місяць на небі..." на бандурі грали і співали Лобас Вікторія і Левченко Вікторія (група Б-22), авторський твір "Мама" виконувала Шагінова Вікторія (група Б-31).
    Про співучість української мови говорять вірші Д.Павличка, М.Старицького, І.Франка, покладені на музику. "Два кольори" виконував Валерій Архіпов (група Б-11), "Виклик"-Денис Кірпічников (група ОРА-12), "Чого являешся мені у сні? співала  Падалка Ангеліна (група Б-13).
  Усі студенти коледжу отримали дипломи учасників. Окрилені успіхами поверталися у коледж, по дорозі співали пісні, які йшли від серця. Серце співало, а вірші запалювали.
  Студенти МПК-найактивніші студенти міста, бо вони творчі, ініціативні, небайдужі, і тому на фестивалі від нашого закладу було 12 заявок.

Комментариев нет:

Отправить комментарий