четверг, 26 сентября 2013 г.

ОМО викладачів будівельних дисциплін

26 вересня 2013 року на базі Ясинуватського будівельного технікуму транспортного будівництва відбулося засідання обласного методичного об’єднання викладачів будівельних дисциплін. На зустріч зібралися представники 8 навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації з різних куточків Донецької області– від Слов’янська до Маріуполя. До роботи будівельників приєдналися викладачі дисципліни «Економіка, організація і планування виробництва» Макіївського регіону, які зібралися на позачергову нараду. Голові регіонального методоб’єднання Хорунжі Н.Ю. в урочистій обстановці було вручено грамоту Президії  Ради директорів Донецької області.
    Привітання учасників з боку голови обласного методоб’єднання, директора ДВНЗ "МПК" Багрій С.Я., директора ЯБТТБ Антоненко Т.А., а також презентація-листівка циклової комісії «Будівництво та експлуатація будівель і споруд», створили довірчо-ділову атмосферу, налаштували на продуктивну та плідну роботу.
    У рамках методоб’єднання відбувся майстер-клас із використання інформаційно-комунікаційних технологій викладача дисципліни "Економіка будівництва" Кулинич О.А. У ході майстер-класу представлені узагальнений матеріал по застосуванню ІКТ, наведено приклади використання різноманітних засобів, форм і методів ІКТ на прикладі опанування теми, пов’язаною з формуванням документів для взаєморозрахунків в будівництві. Зокрема, викладач торкнулася всіх аспектів опанування теми, починаючи від засідання предметного гуртка, і закінчуючи відповідним розділом дипломного проектування. Наглядно продемонстровано цілісний та комплексний процес використання ІКТ, що забезпечує конкурентоспроможні професійні навички, здатність до самоосвіти майбутніх будівельників.
    Корисними та інформаційно-насиченими були повідомлення учасників форуму стосовно змін у сучасній нормативній базі, Стандартах, що діють на території України.
   Дуже активно обговорювалися умови проведення конкурсу курсових проектів з дисципліни «Будівельні конструкції». Пропозиції всіх учасників дискусії були враховані, проаналізовані й як результат – вироблено та затверджено проект Положення про проведення конкурсу.
    Під час секційної роботи, відбувся плідний обмін думками, виявлялися різнопланові проблемні питання. Пошук шляхів розв’язання проблем, з якими стикаються викладачі в професійній діяльності, обмін досвідом, думками, беззаперечно допоможуть учасникам методичного об’єднання у майбутніх творчих пошуках, зростанню майстерності, а в кінцевому результаті – забезпечать підвищення якості підготовки молодших спеціалістів будівельного спрямування.

Комментариев нет:

Отправить комментарий