среда, 1 февраля 2012 г.

Відкритий виховний захід

З національного виховання у ДВНЗ "Макіївський політехнічний коледж" 31 січня 2012 року, не дивлячись на лютий мороз, відбувся найкращий фольклорно-етнографічний захід "Вечорниці у Наталки", який організували під керівництвом заступника директора з виховної роботи Станкевич О.В. викладачі української мови та літератури Хайбулова Н.А., Кожухова Н.П., Степаненко А.Л., Кузьміна Д.А.
    Студенти ІІ курсу прикрасили актову залу, підготували українські пісні, танці, страви. І чого там тільки не було!
І вареники з сиром, і холодець із поросячих ніжок, і смажене курча, і свіже сало, і узвари, і коровай. Шанованими гостями на святі були директор коледжу Багрій С.Я., заступник директора з навчальної роботи Петрушенко С.М., завідувачі відділеннями Калмикова О.П.,Фірсова Н.М. На цьому святі не було байдужих, бо вечорниці здавна - традиційна форма організації молоді в побутових умовах. Молоді люди пізнавали один одного, зближалися, одружувалися. Вечорниці допомогли студентам оцінити скарби нашого талановитого українського народу. Студентська рада нагородила активних учасників заходу у таких намінаціях: "За знання українських традицій" (Б-21), "За масовість дійства" (Б-23), "За краще виконання української пісні" (Б-22, ОВ-21), "За кращий танок" (ПР-21), "За краще виконання українських жартів" (ПР-22), "За майстерне виконання української пісні" (БО-21).
    Завершенням вечорниці, які подарували один одному свято спілкування. ще довго студенти згадуватимуть своєрідну культуру свого народу.
   Переглянути фотоперебіг ...

Комментариев нет:

Отправить комментарий