вторник, 28 февраля 2012 г.

Відкритий захід

   21.02.2012 року було проведено відкриту виховну годину у групі БМ – 22 (класний керівник Тараненко І.В.), присвячену 23-й річниці виводу радянських військ із Афганістану «Ми пам’ятаємо про тебе, Афганістан…».
   Афганістан - це трагедія, біль, материнські сльози, моральні й фізичні травми. З часом ці страждання ще більше загострюються. І як би історики та політики не називали десятилітню війну в Афганістані несправедливою, неоголошеною, вона для всіх її учасників назавжди залишиться війною. І тільки пам'ять людська і совість не дадуть забути ні загиблих, ні живих, обпалених війною. Пам'ять про воїнів, котрі пройшли службу в Афганістані, для яких совість, борг, вітчизна, гідність були головними в житті назавжди залишиться у наших серцях часткою гордості за нашого солдата.

На цей захід були запрошені члени правління Макіївської міської громадської організації Українського Союзу ветеранів Афганістану, учасники бойових дій в Афганістані Андрюшкін Павло Михайлович, Зінченко Олександр Григорович, які розповіли про ту війну в Афганістані, учасниками якої вони стали.
Студенти групи підготували зворушливі презентації, відеофрагменти із кінофільмів, документальних хронік афганської війни в супроводі із тематичними піснями. Хлопці читали вірші, спогади про ті страшні події на афганській землі. Атмосфера була пронизана відчуттям глибокої пошани солдатам і офіцерам, сержантам і генералам, лікарям і цивільним радникам, всім, хто проявив стійкість і мужність і з честю виконав свій інтернаціональний обов'язок. І звичайно пригадали тих, хто виконав борг перед батьківщиною ціною власного життя. Афганська війна забрала синів у багатьох матерів, осиротила не одну родину, скалічила не одну долю.
Пам'ять ожива вогнем пекучих ран
Ніколи не забути нам тебе, Афганістан.
Від імені мами, що не діждалась сина,
Від імені дочасу посивілої дружини,
Від імені батька, що мовчки сумує,
Від імені сина твого вже, солдате,
Благаю, кричу я — війні вже повік не бувати.

Присутні на цій годині пам’яті заступник директора з виховної роботи Станкевич О.В., заступник директора з навчальної роботи Петрушенко С.М, завідуючий відділенням механічних дисциплін Пищева С.В. відмітили якісний рівень підготовки виховної години як з боку класного керівника, так і з боку студентів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий